Prima pagina > Stiri > Semifinalele și finala pentru ediția 2013 a Cupei Hagi Danone se rejoacă

Aboneaza-te la RSS


Semifinalele și finala pentru ediția 2013 a Cupei Hagi Danone se rejoacă

15.07.2013

Semifinalele și finala pentru ediția 2013 a Cupei Hagi Danone se rejoacă

Ediția 2013 a Cupei va avea parte de o rejucare a semifinalelor și finalei competiției. Acest lucru este o urmare a deciziei Comisiei de Disciplină a FRF care a sancționat una dintre participante pentru nerespectarea regulilor și regulamentelor competiției și a respins recursul formulat de aceasta, coroborată cu regulile de corectitudine și egalitate, precum și cu spiritul de fair-play promovate de Cupa Hagi Danone.

La memoriul formulat de C.S. SPORTING JUNIORUL VASLUI, referitor la meciul disputat în finala Cupei Hagi Danone de la Arad, din 1 iunie 2013, împotriva CSS Corabia, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF), având în vedere includerea Cupei Hagi-Danone în calendarul FRF și, în acest context, faptul că FRF este singurul organism abilitat să arbitreze astfel de situații, a decis pe data de 4.07.2013, că “se sancționează clubul “CSS Corabia” cu pierderea prin forfait a jocurilor desfășurate în cadrul competiției Cupa Hagi-Danone cu Oțelul Galați, CFR Cluj, Interstar Sibiu și Sporting Juniorul Vaslui”.

CSS Corabia s-a folosit de dreptul său la recurs, iar pe data de 12 iulie 2013, Comisia de Recurs a FRF, întrunită în regim de urgență, a hotărât că menține decizia luată de Comisia de Disciplină a FRF în data de 4.07.2013.

Având în vedere cele de mai sus, Fundația Gheorghe Hagi și Danone România, în calitate de organizatori ai competiției, împreună cu Comisia Centrala pentru Copii și Juniori din cadrul FRF, au decis că semifinalele și finala Cupei Hagi-Danone se vor rejuca, conform noului clasament, pe  data de 16 iulie 2013, iar câștigătoarea va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone, cu un lot de 12 jucători și un antrenor.

Semifinalele și finala se vor disputa la Centrul de Fotbal “Buftea”, de la orele 10:00 (semifinale), respectiv 17:00 (finala), astfel: Sporting Juniorul Vaslui locul 1A vs Interstar Sibiu locul 2B și Electrica Timișoara locul 1A vs CFR Cluj locul 2B.

Pentru organizatori, parteneri, suporteri și mai ales pentru participanți consideram că această situație, deși una neplacută, reafirmă faptul că valorile de fairplay, corectitudine și spirit sportiv sunt aceleași pentru toți participanții la Cupa Hagi-Danone și trebuie respectate!

Cupa Hagi Danone este cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani. Organizată de Fundația «Gheorghe Hagi» și  Danone România, Cupa Hagi Danone oferă șansa de a-și dovedi talentul și dorința de afirmare pentru aproximativ 5.000 de copii pasionați de fotbal. Câștigătoarea Cupei Hagi Danone va reprezenta din nou România la Finala Internațională a Cupei  Națiunilor Danone, la care vor participa echipe din 32 de ţări.

Cupa Hagi Danone este parte din turneul de fotbal Cupa Natiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, sustinut de FIFA. In Romania Cupa Hagi Danone este organizata cu sprijinul Ministerului Educației Naționale si al Federației Române de Fotbal.

Comentariile sunt inchise.