Prima pagina > Stiri > Semifinalele și finala pentru ediția 2013 a Cupei Hagi Danone s-ar putea rejuca

Aboneaza-te la RSS


Semifinalele și finala pentru ediția 2013 a Cupei Hagi Danone s-ar putea rejuca

8.07.2013

Ediția 2013 a Cupei a înregistrat o  premieră nedorită, fiind pentru prima oară când o echipă participantă a fost acuzată de către altă competitoare de nerespectarea regulilor și regulamentelor competiției.

C.S. SPORTING JUNIORUL VASLUI a formulat un memoriu referitor la meciul disputat în finala Cupei Hagi Danone de la Arad, din 1 iunie 2013, împotriva CSS Corabia. Acest memoriu a fost supus analizei Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF), având în vedere includerea Cupei Hagi-Danone în calendarul FRF și, în acest context, faptul că FRF este singurul organism abilitat să arbitreze astfel de situații.

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF, comunicată în data de 4.07.2013, spune că “se sancționează clubul “CSS Corabia” cu pierderea prin forfait a jocurilor desfășurate în cadrul competiției Cupa Hagi-Danone cu Oțelul Galați, CFR Cluj, Interstar Sibiu și Sporting Juniorul Vaslui”. În același timp, decizia comisiei menționează că CSS Corabia are dreptul să declare recurs la această decizie.

Având în vedere cele de mai sus, Fundația Gheorghe Hagi și Danone România, în calitate de organizatori ai competiției, împreuna cu Comisia Centrala pentru Copii și Juniori din cadrul FRF, au decis următoarele:

  1. În cazul în care decizia actuală a Comisiei de Disciplină este confirmată și la recurs, semifinalele și finala Cupei Hagi-Danone se vor rejuca, conform noului clasament,  cel târziu până la  data de 21.07.2013, iar câștigătoarea va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone.
  2. În cazul în care CSȘ Corabia formulează recurs și câștigă, această formație își menține titlul câștigat și va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei  Națiunilor Danone.

Organizatorii și partenerii competiției își exprimă regretul pentru situația create, dar în același timp, cred cu tarie că aceasta oferă ocazia de a reafirma valorile promovate de Cupă, de fairplay, corectitudine și spirit sportiv, aceleași pentru toți participanții.

Cupa Hagi Danone este cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani. Organizată de Fundația «Gheorghe Hagi» și  Danone România, Cupa Hagi Danone oferă șansa de a-și dovedi talentul și dorința de afirmare pentru aproximativ 5.000 de copii pasionați de fotbal. Câștigătoarea Cupei Hagi Danone va reprezenta din nou România la Finala Internațională a Cupei  Națiunilor Danone, la care vor participa echipe din 32 de ţări.

Cupa Hagi Danone este parte din turneul de fotbal Cupa Natiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, sustinut de FIFA. In Romania Cupa Hagi Danone este organizata cu sprijinul Ministerului Educației Naționale si al Federației Române de Fotbal.

 

Comentariile sunt inchise.