Prima pagina > Finala Mondiala > Santiago Bernabeu, Madrid, Romania

Aboneaza-te la RSS


Santiago Bernabeu, Madrid, Romania

10.10.2011

Dupa 3 zile de competitie, Romania a incheiat pe locul 18, din 40 de tari participante editia 2011 a Danone Nations Cup. Nu a fost orice incheiere ci una memorabila. Meciul final de clasament a fost jucat impotriva echipei Spaniei, sustinuta neintrerupt de peste 45.000 de fani, pe un stadion incarcat de legende, Santiago Bernabeu. Pustii Romaniei, desi cu un aliat de neegalat alaturi de ei, Gheorghe Hagi, n-au rezistat asaltului spaniol si au cedat cu 3-0.
Romania, reprezentata de liceul “Mircea Eliade” din Bucuresti, a jucat in grupa cu Brazilia, Arabia Saudita, Guatemala si Turcia. Au urmat in fazele eliminatorii echipele Tunisiei si Marocului.
Pentru cei 14 fotbalisti care au imbracat tricourile galbene a fost un vis trait la intensitate maxima: meciuri in compania unor echipe puternice, la un turneu international si totul incheiat cu o reprezentatie pe unul dintre locurile simbol ale fotbalului mondial, acolo unde Gheorghe Hagi debuta in fotbalul profesionist.
Ca un fapt divers, in 1962 Romania juca pentru prima oara, oficial, pe Bernabeu contra Spaniei. Au trecut 50 de ani si, iata, romanii se intorceau sa infrunte Spania, in acelasi loc.

Comentariile sunt inchise.