Prima pagina > Stiri > Romania merge la Mondiale

Aboneaza-te la RSS


Romania merge la Mondiale

29.09.2010

Danone Nations Cup se pregăteşte pentru a da startul Finalei Internaţionale. Africa de Sud este locul unde se vor întâlni echipe din 40 de ţări, între 30 septembrie şi 3 octombrie 2010. România va fi reprezentată la Mondialul juniorilor Danone de către LPS Aripi Piteşti, câştigătoarea ediţiei din acest an a Cupei Hagi Danone, şi de către Şcoala Diniaş, echipa care s-a impus în turneul Cupei Danone în anul 2009.

Peste 1120 de copii cu vârste între 10 şi 12 ani se vor întâlni pe continentul african pentru a lua parte la cea mai mare competiție mondială de fotbal dedicată lor. Anul acesta în Africa de Sud se vor disputa două finale: cea a campionatului din 2010 şi finala ediţiei de anul trecut, amânată din cauza gripei noi. La nivel mondial, în 2009 la competiţie au luat parte 20.000 de echipe de club şi 25.000 de echipe şcolare – adică peste 2.500.000 de copii.

Juniorii care vor reprezenta România la Danone Nations Cup au decolat astazi spre Africa de Sud.

“Mergem să câştigăm în Africa de Sud! Ne-am dorit foarte mult să ajungem acolo şi vom reprezenta România cu mandrie!”, a declarat Dani Honcea, căpitanul echipei LPS “Aripi” Piteşti.

Danone a ales în fiecare ţară un sportiv emblematic drept ambasador al evenimentului, iar la nivel internaţional cel căruia i-a revenit onoarea de a promova şi reprezenta cea mai mare competiţie fotbalistică dedicată copiilor este fostul internaţional francez Zinedine Zidane, care va fi prezent în Africa de Sud alături de cei mici, pentru a-i susţine în această aventură.

“La un moment dat, în viaţa ta, vrei să şi dai ceva înapoi. Fotbalul mi-a oferit atat de multe încât mă simt obligat să transmit măcar o parte din experienţa mea către generaţiile tinere, nu doar din punct de vedere fotbalistic, dar şi ca experienţă de viaţă. Fotbalul este un joc, o pasiune pe care trebuie să o trăieşti la intensitate maximă aşa că mesajul meu este unul simplu pentru toţi pasionaţii de fotbal: păstraţi această atitudine de-a lungul anilor, indiferent de greutăţile sau obstacolele pe care le veţi întâmpina”, a declarat Zinedine Zidane.

Printre ambasadorii competiţiilor naţionale ale Cupei Danone se numara: Javier Zanetti (Argentina), Cafu (Brazilia) Dimitar Berbatov (Bulgaria), Peter Crouch (Anglia), Ciro Ferrara (Italia), Deco (Portugalia), Andres Iniesta (Spania).

Ambasadorul competiţiei din România este Gheorghe Hagi, care, de-a lungul celor 3 luni de desfăşurare a turneului naţional, s-a aflat pe stadion alături de cei aproape 4000 de copii participanţi la Cupa Hagi Danone în anul 2010.

“Întotdeauna când am trecut prin momente grele de-a lungul carierei mele de fotbalist am avut pe cineva alături. După ce mi-am îincheiat cariera de jucător, dorinţa mea cea mai mare a fost să pot sa îi sprijin într-un fel pe cei care, poate peste ani, ne vor aduce bucurie în suflete, aşa cum şi eu am făcut-o. Sunt sigur că orice ajutor, orice semn de încredere pe care îl dăm acum, îşi va avea răspunsul peste ani, în performanţe remarcabile”, a declarat Gheorghe Hagi.

Danone Nations Cup este organizată anual începând din 2000, aflându-se anul acesta la cea de-a unsprezecea ediţie. Finala va debuta pe 30 septembrie, cu tragerea la sorţi; pe 1 şi 2 octombrie vor avea loc calificările, urmând ca pe 3 octombrie să se desfăşoare meciurile finale, pe stadionul Orlando din Johannesburg. Partidele din calificări se vor disputa pe terenurile de fotbal de la Universitatea din Pretoria, locul de cantonament al echipei naţionale a Argentinei pe durata Mondialului din 2010.

Echipele participante la Finala Internaţionala sunt formate din 9 titulari plus 5 rezerve. Meciurile din calificări au o durata de 15 minute, iar cele din finale 20 de minute, acestea urmând să se dispute pe terenuri de dimensiuni reduse (60×45 metri).

Danone Nations Cup a fost câştigată până în prezent de echipe din: Franţa (2000 şi 2008), Insula Reunion (2001 şi 2006), Argentina (2002), Africa de Sud (2003 si 2007), Spania (2004) şi Rusia (2005).

Urăm succes echipelor care reprezintă România şi sperăm la un loc fruntaş în competiţie!

Fundaţia “Gheorghe Hagi” şi Danone România şi-au unit forţele pentru a organiza anul acesta, în parteneriat, Cupa ”Hagi Danone”, cel mai important eveniment fotbalistic pentru copii desfăşurat în România.

Competitia include două turnee paralele: Cupa “Hagi”, adresata juniorilor legitimaţi la cluburi de fotbal, şi Cupa Danone, adresată echipelor de fotbal din şcolile generale, pentru copii cu vârste între 10 şi 12 ani.

Prima ediţie a Cupei “Hagi Danone”, în cifre, a însemnat sapte competitii zonale desfăsurate în perioada  27 martie – 16 mai 2010, 15 zile de meciuri, 3836 de jucători de la 274 echipe si 331 de meciuri disputate. La toate acestea se adaugă un turneu final la care au luat parte 16 echipe, care au disputat 31 de meciuri, timp de 4 zile, la Baza Sportivă Voinţa din Constanţa. Peste 21000 de spectatori au asistat la meciurile de fotbal ale Cupei “Hagi Danone”.

Cupa “Hagi Danone” este un eveniment sportiv susţinut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de Federaţia Română de Fotbal.

Comentariile sunt inchise.