Prima pagina > Stiri > Romania, in grupa cu pustii campioanei mondiale!

Aboneaza-te la RSS


Romania, in grupa cu pustii campioanei mondiale!

20.10.2014

Numaratoarea inversa pana la startul Danone Nations Cup a intrat in ultima luna. Peste 4 saptamani de acum, copiii – campioni de la Academia Hagi vor juca impotriva Germaniei, Irlandei si Tunisiei in grupa A de la cel mai important turneu din lume pentru fotbalistii sub 12 ani, competitie a carui ambasador este Zinedine Zidane.

Ati aflat pana acum povestile a 8 dintre cei 12 pusti antrenati de Constantin Falina, care au devenit campioni ai Romaniei in mai, la turneul final de la Constanta. Astazi a venit randul lui Radu Pocol sa tina capul de afis al paginii de facebook si al site-ului Cupei Hagi Danone.

Nascut in mai 2002, Radu a inceput fotbalul devreme, in Abrud, orasul sau natal. Avea doar 7 ani cand a fost inscris la grupa de copii de acolo si visa, ca orice copil, sa ajunga fotbalist. S-a indragostit repede de gol si a devenit atacant. A jucat 5 ani pe acelasi post si a impresionat toti antrenorii care l-au vazut la turneele din tara, iar echipa care a reusit sa il „fure” de la Abrud a fost Academia Hagi, in urma cu aproape un an.

La Constanta s-a adaptat repede si in prezent este unul dintre marcatorii principali ai echipei, insa nu doar golurile l-au facut sa fie remarcat, ci si calitatile sale tehnice deosebite; odata cu castigarea Cupei Hagi Danone, Radu a primit si premiul de cel mai tehnic jucator al turneului, aducand aminte spectatorilor de executiile lui Ronaldinho, idolul sau.

Tot Ronaldinho e si jucatorul a carui cariera Radu ar vrea sa o “copieze”, pentru ca gandul cu care el s-a apucat de fotbal a fost sa ajunga la FC Barcelona, la fel ca starul brazilian. Cand va ajunge sa joace pentru o echipa mare a Europei, Radu viseaza sa dea un gol in poarta lui Manuel Neuer, portarul lui Bayern si al campioanei mondiale Germania.

Radu nu e pasionat doar de fotbalul din strainatate – urmareste cu mare interes meciurile din Romania si jucatorul sau preferat este stelistul Alex Chipciu.

“Ronaldinho” Pocol e pasionat de ping – pong si matematica, iar prima socoteala facuta de el la auzirea tragerii la sorti pentru grupele DNC a fost ca echipa Romaniei va reusi sa se califice in faza urmatoare a competitiei.

Noi le dorim mult succes micilor nostri eroi Danone si asteptam cu nerabdare data de 16 noiembrie sa ne bucuram impreuna cu ei de rezultatul pe care-l vor obtine, indiferent care va fi acela. Iar pe voi va asteptam aici si saptamana viitoare, cand vom cunoaste un alt tanar ambasador al sportului practicat intr-un mod sanatos.

 

Comentariile sunt inchise.