Prima pagina > Stiri > Premiați de marele căpitan al Barcelonei. România i-a dat pe cel mai valoros jucător și cel mai bun portar la Mondialul Danone din Spania!

Aboneaza-te la RSS


Premiați de marele căpitan al Barcelonei. România i-a dat pe cel mai valoros jucător și cel mai bun portar la Mondialul Danone din Spania!

14.10.2019

România a participat cu cele două echipe campioane de la Cupa Hagi Danone – Edițiile 2018, respectiv 2019 – la Danone Nations Cup de la Barcelona, turneu la care au participat 27 de țări. Leganda “blaugrana” Carles Puyol i-a premiat pe puștii care au jucat pe stadionul clubului Espanyol.

România 2019 (copii născuți după 1 ianuarie 2007) – reprezentată de Universitatea Cluj Luceafărul – a obținut locul al cincilea în competiție. Ardelenii au caștigat Grupa A, cu maximum de puncte – 12.

Rezultate România 2019: 3-2 cu Japonia, 1-0 cu Egipt, 3-0 cu Algeria, 2-0 cu Olanda, 1-2 cu Franța, 1-0 cu Tunisia și 1-1 (4-3 după lovituri de departajare) cu Maroc.

Lotul României 2019, antrenat de Ovidiu Sărmășan, a fost alcătuit din următorii jucători: Tudor Aștilean, Caius Chira, Mihai Cioca, Paul Crișan, Denis Crișan, Ionuț Lupu, Vlad Oargă, Ștefan Opriș, Andrei Sabău, Ionel Techereș, Mario Tout și Fabian Vitan.

Căpitanul României 2019, Denis Crișan, a fost desemnat de către organizatorii competiției de la Barcelona drept “Cel mai bun jucător al turneului”! Denis a primit premiul din partea lui Carles Puyol, ambasadorul Finalei Mondiale Danone Nations Cup.

Competiția rezervată campioanelor din 2019 a fost câștigată, în competiția băieților, de Brazilia, următoarele locuri de pe podium fiind ocupate de Ungaria, respectiv Franța. În turneul fetelor, Spania a dat echipa campioană, pe următoarele două locuri clasându-se Franța, respectiv Argentina.

România 2018 (copii născuți după 1 ianuarie 2006) – reprezentată de Academia Hagi – s-a clasat pe locul al 14-lea.

Rezultate România 2018: 0-1 cu Maroc, 0-1 cu Spania, 0-0 cu China, 7-0 cu Olanda, 0-1 cu Canada, 1-0 cu Statele Unite ale Americii și 1-1 (2-3 după lovituri de departajare) cu Algeria.

Lotul României 2018, antrenat de Stelian Caluda, a fost format din următorii jucători: Luca Băsceanu, Ionuț Cercel, Eduard Chihaia, Alberto Cimpoeșu, Ionuț Cusmenco, Mario Dudu, Sergiu Gică, Ramon Giurgiu, Eduard Gordin, Rafael Munteanu, Mario Raftu și Enes Sali. Interesant este că Stelian Caluda a participat la DNC Paris 2003 în calitate de jucător al României!

Rafael Munteanu a primit din partea lui Carles Puyol premiul de “Cel mai bun portar al turneului”, în competiția campioanelor din 2018.

La festivitatea de premiere, Puyol a declarat: “N-am avut șansa să joc la Danone Nations Cup, deoarece eram dintr-un oraș foarte mic și nu aveam echipe de categorii inferioare. În schimb, imi amintesc perfect copilăria – eram lipit de minge! Jucam toată ziua fotbal pe stradă, alături de prietenii mei. A fost o copilărie fericită!”.

Cea mai bună clasare pentru țara noastră în istoria participărilor la Mondialul Danone rămâne Locul al 4-lea obținut de Luceafărul Cluj-Napoca la ediția din 2017, de la New York.

Cupa Hagi Danone este cea mai importantă competiție de fotbal pentru copiii de sub 12 ani din România. Pentru mai multe informații, accesați pagina de Facebook.

 

Comentariile sunt inchise.