Prima pagina > Stiri > Naționala României la Mondialul de Fotbal Danone, alături de Hagi și Zidane!

Aboneaza-te la RSS


Naționala României la Mondialul de Fotbal Danone, alături de Hagi și Zidane!

4.09.2013

Electrica Timișoara, deţinătoarea Cupei ”Hagi Danone” 2013, participă la Finala Internaţională Cupa Națiunilor Danone, în perioada 5 – 7 septembrie, la Londra. Juniorii timișoreni vor evolua în grupa G, alături de Spania, Ucraina și Arabia Saudită. Finala se va disputa pe stadionul Wembley, din Londra, Anglia, iar Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei „Hagi Danone”, va fi alături de ei!

România participă la Cupa Mondială de Fotbal pentru copii! Juniorii de la Electrica Timișoara vor fi timp de 3 zile cei mai mici „tricolori” participanți la o competiție mondială de fotbal, Cupa Națiunilor Danone. Turneul final mondial este dedicat câștigătoarelor competițiilor naționale Danone, din 32 de țări.

Pe durata șederii la Londra, copiii vor participa la activități educative despre nutriție sănătoasă, vor participa la ceremonia de deschidere a competiției și la cea de premiere a tuturor celor 32 echipe, vor face un tur al Londrei și nu în ultimul rând, se vor bucura de fotbal împreuna cu cei 400 de participanți la competiția mondială.

În Anglia, campionii României vor avea şansa să joace pe Wembley, stadionul supranumit de Pele,  „catedrala fotbalului”; locul de unde naționala României nu a plecat niciodată învinsă. Noul stadion Wembley, inaugurat în 2007, a fost gazda a două finale ale UEFA Champions League, în 2011 și 2013, marcând astfel un record în istoria competiției.

Echipa României îl va avea alături pe Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei ”Hagi Danone”, chiar în ziua disputării meciului final de pe stadionul Wembley, locul unde, în urmă cu 28 ani, „Regele fotbalului românesc” lăsa o amintire memorabilă, zguduind bara porții lui Peter Shilton cu un șut de la 25 de metri distanță.

”Sunt încântat că aceşti puşti vor avea şansa să joace pe un stadion încarcat de istorie, la o competiție mondială. Eu am jucat aici când aveam 20 ani și o făceam chiar în tricoul echipei naționale a României. A fost o mândrie și o onoare pentru mine și nu am uitat acel moment. Să nu uite nici ei că reprezintă România și că noi suntem alături de ei!”, a declarat Gheorghe Hagi.

Puștii de la Electrica Timisoara îl vor întâlni la Londra șți pe ambasadorul Cupei Națiunilor Danone, Zinedine Zidane. Alături de ZiZou se regăsesc și alți foști internaționali în calitate de ambasadori ai competiției din țările lor: Javier Zanetti în Argentina, Dimităr Berbatov în Bulgaria, Vitor Baia în Portugalia, Cafu în Brazilia.

“Pentru cei 400 de copii participanți e un vis devenit realitate: să joace prima dată într-un loc extraordinar, cum e Wembley. Îți poți imagina, să ai 10 ani și să joci pe un stadion unde au jucat idolii tăi cu puțin timp în urmă…vreau doar atât să vă spun: să vă bucurați!” le transmite Zinedine Zidane copiilor.

La Finala Internaţională Cupa Națiunilor Danone, juniorii din România vor avea șansa să fie parte dintr-un fenomen mondial, o competiție la care au luat parte în 2013 peste 2,5 milioane de copii, de pe patru continente.

Lotul României pentru finala Danone Nations Cup de la Londra este următorul: Robert Popeț, Alexandru Daminescu, David Miculescu, Nicolae Șofran, Denis Drețcanu, Gino Bușu, Victor Bînzar, Lucian Vidican, Eric Pascu, Răzvan Morariu, Casian Vicol, Andrei Carabaș, jucători și Marius Nichitean antrenor.

Fiți la curent cu evoluția echipei noastre pe siteul oficial: www.cupahagidanone.ro și pe pagina de facebook a Cupei Hagi Danone: facebook.com/cupahagidanone.

Hai, România!

Comentariile sunt inchise.