Prima pagina > Stiri > “Micul magician” al Academiei Hagi!

Aboneaza-te la RSS


“Micul magician” al Academiei Hagi!

11.11.2014

Cu 2 zile ramase pana la aterizarea in Brazilia si 12 pusti nerabdatori sa joace pentru titlul mondial, nu poti decat sa simti si tu emotia lor si sa speri ca toti se vor intoarce numai cu povesti frumoase de la Danone Nations Cup, pe care le vor spune peste ani, cand vor ajunge vedete in fotbalul mare. Mai este mult pana atunci, iar astazi noi suntem cei datori cu povestile; povesti pentru voi, fani ai Cupei Hagi Danone.

Fiecare dintre cei 10 copii pe care i-ati cunoscut aici are ceva special, insa va garantam ca urmatorul tanar fotbalist al Academiei Hagi va va impresiona inca din primele randuri ale articolului, asa cum o face si pe teren, unde incanta de la prima atingere a mingii.

E timpul sa-l cunoasteti pe Alexi Pitu, capitanul Academiei Hagi, grupa de copii nascuti in 2002. Cu numarul lui Hagi pe spate si cu tehnica „magicianului” stelist Sanmartean, Alexi este, probabil, cel mai talentat din tara la categoria sa de varsta si joaca din 2009 pentru „Academie”.

Provenind dintr-o familie de fotbalisti (este nepotul lui Adrian Pitu, fost jucator al Stelei), micul lider al campionilor Danone are fotbalul in sange: plecarea excelenta de pe loc, tehnica in regim de viteza sau pasele lui geniale sunt doar cateva calitati care l-au facut pe Alexi sa-i uimeasca pe oamenii de fotbal care l-au urmarit la turnee. Si au fost multe turnee, zeci de turnee si aproape la toate el a primit premiul de cel mai bun jucator. Chiar si in primavara, la un turneu foarte greu din Turcia, unde pustii lui Hagi au jucat impotriva unor echipe de top ca Brondby, Twente sau Galatasaray, tot Alexi Pitu a fost numele care a stralucit cel mai tare.

Insa incununarea carierei sale de pana acum a venit in mai, la Cupa Hagi Danone, unde nu a ramas niciun premiu pe care nu l-a castigat. Pe langa medalia de campion, Alexi a iesit golgheterul competitiei, dar si cel mai bun jucator la turneului, premiu de care nu se mai satura si pe care, speram noi, sa-l adauge si la intoarcerea din Brazilia, dupa Cupa Natiunilor Danone.

Pasionat de jocuri video, „briliantul” echipei isi exerseaza schemele pe Play Station, acolo unde este la fel de tehnic ca pe teren si bate tot ce prinde cu echipa lui favorita, Real Madrid, clubul la care viseaza sa joace in viitor, atunci cand Danone Nations Cup va fi doar o amintire frumoasa pe lunga lista de performante din cariera lui.

Pana sa ajunga si el un idol pentru altii, „decarul” apreciat enorm de Gica Hagi il admira pe cel mai bun jucator al lumii, Cristiano Ronaldo. Tehnic si rapid ca vedeta Realului, Alexi poate scrie o fila frumoasa din istoria fotbalului romanesc, iar acest lucru nu are cum sa nu se intample daca el va munci asa cum a facut-o si pana acum si va iubi la fel de mult sportul care il poate trimite in galeria celor mai celebri fotbalisti ai tarii.

Comentariile sunt inchise.