Prima pagina > Finala Mondiala > Legendele Hagi şi Zidane, în visurile copiilor de la Mondialul de Fotbal Danone

Aboneaza-te la RSS


Legendele Hagi şi Zidane, în visurile copiilor de la Mondialul de Fotbal Danone

12.09.2012

România, reprezentată de echipa Atletico Arad, s-a clasat pe locul 34 la Finala Internaţională Danone Nations Cup, rezervată micilor fotbalişti de 12 ani. La competiţia din Polonia, 560 de copii de pe cinci continente au fost încurajaţi de două glorii ale ”sportului rege”, Gheorghe Hagi şi Zinedine Zidane. Turneul de la Varşovia a fost câştigat de jucătorii din Coreea de Sud.

Înlănţuirea de imagini din visurile lor s-a transformat în realitate: copiii prezenţi la Cupa Mondială Danone s-au întâlnit cu legendele Zinedine Zidane şi Gheorghe Hagi! La doar 12 ani, puştii prezenţi la competiţia de la Varşovia au exploatat la maximum oportunitatea de a evolua pe o arena de 58.000 de locuri (”National Stadium”). Talentul şi pasiunea copiilor au fuzionat cu spiritul de echipă transmis participanţilor de către organizatori. Iar 41.000 de spectatori i-au împins de la spate pe micuţii cu aspiraţii mari.

”Crede în visurile tale”, deviza proiectului Danone Nations Cup, a avut un impact profund asupra celor 560 de copii participanţi, veniţi de pe cinci continente. Dintr-un astfel de turneu au ieşit învingători, indiferent de locul în clasament, iar imaginea reală a legendelor Zidane şi Hagi le-a arătat drumul spre glorie.

România s-a clasat pe locul 34 la Finala Internaţională Danone. În ultimul joc, cel contra Olandei, puştii de la Atletico Arad au fost învinşi cu scorul de 1-0. Lovitura de începere a partidei a fost dată de Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei ”Hagi Danone”. Chiar dacă n-au avut motive mari de bucurie, din cauza eşecului, copiii de la Atletico au înţeles că pot transforma înfrângerea într-o victorie. ”Vom merge mai departe! Suntem entuziasmaţi că am participat la o cupă mondială. A fost o şansă imensă şi trebuie să profităm de ea. Acum, suntem mici, dar şi Zidane, şi Hagi au fost ca noi. Au ajuns sus prin muncă şi asta trebuie să facem şi noi”, a declarat jucătorul Denis Giosu.

”Trebuie să căutăm copii talentaţi şi din astfel de competiţii se vor naşte viitorii campioni. Au dreptul să privească înainte. Să înveţe din fiecare confruntare. Să se uite la noi şi să creadă în destinul lor. Fiecare are ceva bun în el”, a declarat Gheorghe Hagi.

”Mi-a plăcut să-i vad pe copii jucând fotbal de calitate. M-am bucurat să le văd emoţiile vârstei. Polonia a organizat excelent acest turneu. Îmi place acest stadion, unde s-a creat o atmosferă frumoasă”, a spus Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup.

Coreea de Sud s-a încoronat campioana Cupei Mondiale Danone, după o finală pe muchie de cuţit contra Japoniei: 0-0 şi 2-1 după loviturile de departajare. ”Suntem fericiţi pentru ce am realizat. A fost o mare aventură şi o nouă experienţă. O să-mi reamintesc toată viaţa de acest moment”, a declarat Yuseok, unul dintre campionii turneului.

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Elveţia: 1-1 şi 3-2 după loviturile de departajare, în dauna Argentinei.Japonezul Naoki Yoshioka a fost desemnat <<Cel mai bun jucător al competiţiei>>, titlul de golgheter i-a revenit francezului Amine Gouiri, care a perforat de nouă ori porţile adverse, în timp ce trofeul pentru <<Cel mai bun portar>> a fost adjudecat de italianul Luigi Visciglia. Echipa Irlandei a primit premiul special ”Danone Nations Cup Fair play Spirit” din partea lui Franck Riboud, preşedintele şi Directorul Executiv Danone.

Danone Nations Cup constituie o oportunitate unică pentru copii să evolueze pe stadioane legendare. În consecinţă, ediţia de anul viitor se va desfăşura pe una dintre marile arene ale Londrei!

Danone Nations Cup este un eveniment anual de fotbal pentru copii organizat de către Grupul Danone încă din anul 2000. În fiecare an, la această competiţie participă aproximativ 2,5 milioane de copii, din 40 de ţări. Scopul turneului este acela de a promova un stil de viaţă sănătos la copii, competiţia şi spiritul de echipă.

Comentariile sunt inchise.