Prima pagina > Istoric

Istoric

Cupa Hagi Danone s-a aflat la prima editie in 2010. Este, in continuare, cea mai mare competitie de fotbal din Romania destinata copiilor cu varste intre 10 si 12 ani.  Se adreseaza atat cluburilor, cat si scolilor. Competitia s-a format prin unificarea competitiilor Cupa Hagi si Cupa Danone, organizate de Fundatia “Gheorghe Hagi” si Danone Romania.

CUPA HAGI DANONE 2016

Competitia a mers in 4 orase din tara, unde s-au jucat fazele zonale destinate echipelor din scoli: Pitesti, Timisoara, Suceava si Bucuresti.
Turneul Final al Cupei Hagi Danone s-a jucat la Academia Hagi. Pe langa echipa Academiei, au participat cele 4 campioane ale fazelor zonale si 7 cluburi invitate de Gheorghe Hagi. Academia Hagi a castigat turneul pentru a treia oara la rand si a reprezentat Romania la Danone Nations Cup in Paris.

AICI vezi toate pozele de la editia din 2016 a Cupei Hagi Danone.

CUPA HAGI DANONE 2015

Competitia a mers in 4 orase din tara, unde s-au jucat fazele zonale destinate echipelor din scoli: Cluj-Napoca, Craiova, Suceava si Bucuresti.
Turneul Final al Cupei Hagi Danone s-a jucat la Academia Hagi. Pe langa echipa Academiei, au participat cele 4 campioane ale fazelor zonale si 7 cluburi invitate de Gheorghe Hagi. Academia Hagi a castigat turneul pentru a doua oara la rand si a reprezentat Romania la Danone Nations Cup in Maroc.

AICI vezi toate pozele de la editia din 2015 a Cupei Hagi Danone.

CUPA HAGI DANONE 2014

Gazdele fazelor zonale ale competitiei au fost, pe rand, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Piatra-Neamt, Alba-Iulia, Ploiesti si Bucuresti.

Finala Cupei Hagi Danone s-a jucat la Constanta si a fost castigata de echipa Academiei Hagi, care a mers in noiembrie la Sao Paulo, acolo unde a obtinut cea mai buna performanta pentru Romania in istoria participarilor la Danone Nations Cup: locul 6 mondial, invingand echipe de top ca Italia si Germania si fiind oprita de Japonia, nationala care avea sa castige turneul.

Pozele competitiei din 2014 le poti vedea aici.

CUPA HAGI DANONE 2013

In 2013 am vizitat orasele  Cluj-Napoca, Galati, Pitesti, Suceava, Sibiu, Timisoara si Ploiesti, finala jucandu-se la Arad.

Câștigătoarea ediției a fost echipa Electrica Timișoara. Juniorii bănățeni au reprezentat România la Finala Internaționala a Danone Nations Cup de la Londra (5-7 septembrie 2013). Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 28, dupa meciul final, jucat in fata echipei Belgiei.

Fotografii de la cele sapte etape locale si turneul final de la Arad al editiei 2013, puteti vedea aici.

CUPA HAGI DANONE 2012

In 2012 am vizitat orasele  Galati, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Baia-Mare, Sibiu, Suceava, Bucuresti, finala disputandu-se la Cluj-Napoca.

Castigatoare a fost echipa Atletico Arad; aceasta a jucat marea finala impotriva celor de la “Mircea Eliade” Bucuresti pe noul stadion al Universitatii Cluj. Aradenii au reprezentat Romania la Finala Internationala a Danone Nations Cup de la Varsovia (6-9 septembrie 2012). Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 33, dupa meciul final, jucat in fata echipei Olandei.

Fotografii de la cele sapte etape locale si turneul final de la Cluj-Napoca al editiei 2012, puteti vedea aici.

CUPA HAGI DANONE 2011

Editia din 2011 a continuat in Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Suceava, Sibiu, Bucuresti si Arad, încheindu-se cu turneul final de la Timisoara.

Marea castigatoare a fost echipa Liceului “Mircea Eliade”, din Bucuresti care a reprezentat Romania la Finala Internationala a Danone Nations Cup de la Madrid (6-9 octombrie 2011). Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 18, dupa meciul final, jucat in fata echipei Spaniei.

Fotografii de la cele sapte etape locale si turneul final de la Timisoara al editiei 2011, puteti vedea aici.

CUPA HAGI DANONE 2010

Prima editie a cuprins 19 zile de competiţie în 7 oraşe din România: Galaţi, Râmnicu-Vâlcea, Suceava, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca şi Bucureşti și turneul final desfăşurat la Constanţa.

Marea câştigatoare a fost echipa LPS Aripi Piteşti. Micii fotbalişti piteşteni au reprezentat România la Finala Internaţională Danone din Africa de Sud (30 septembrie – 3 octombrie 2010), alături de alţi 1120 de fotbalişti din 40 de ţări de pe tot globul.

Fotografii de la cele sapte etape locale si turneul final de la Constanta al editiei 2010, puteti vedea aici.

Componentele Cupei Hagi Danone

Cupa Hagi

Cupa Hagi este organizata in Romania din 2008, fiind inspirata de prima competitie la care a luat parte Gheorghe Hagi, in perioada junioratului, numita “Cupa Cravatelor Rosii”. Cupa Hagi este asimilata in calendarul competitional FRF fiind Campionatul National de Juniori E, castigatoarea primind si titlul de campioana a Romaniei.

Pentru mai multe informatii puteti vizita: www.cupahagi.ro

Cupa Danone

Cupa Danone este parte integranta a turneului international de fotbal Danone Nations Cup, adresat copiilor intre 10 si 12 ani, fiind organizata si in Romania din anul 2001. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importantă competitie fotbalistică pentru copii, sustinuta de FIFA.

Competitia, care incurajeaza dezvoltarea copiilor prin sport, se adreseaza in Romania echipelor de fotbal din şcolile generale si s-a desfasurat pana in anul 2009 in Constanta, Cluj-Napoca, Bucuresti si Timisoara, reunind numai anul trecut 151 de scoli si 1800 de copii.

An dupa an, prin indemnul “Crede in visul tau!”, Cupa Danone doreste sa aduca impreuna din ce in ce mai multi copii pasionati de fotbal, oferindu-le sansa de a-si indeplini cel mai frumos vis: participarea la un eveniment international, desfasurat dupa regulile Campionatului Mondial de fotbal si intalnirea cu Zinedine Zidane, patronul spiritual al competitiei.

Pentru mai multe informatii puteti vizita: www.cupadanone.ro