Prima pagina > Stiri > Inapoi din Africa – Juniorii Romaniei au participat la Danone Nations Cup

Aboneaza-te la RSS


Inapoi din Africa – Juniorii Romaniei au participat la Danone Nations Cup

12.10.2010

Meciurile din grupe si fazele eliminatorii ale Danone Nations Cup s-au disputat pe 1 si 2 octombrie 2010 la Baza Sportiva a Universitatii din Pretoria, iar meciurile finale care au decis clasarea fiecarei echipe, s-au jucat pe Orlando Stadium, din SOWETO, Johannesburg. Turneul a beneficiat si de prezenta ambasadorului international al competitiei, fostul mare jucator de fotbal francez, Zinedine Zidane.

Echipele participante au fost impartite in 8 grupe, primele doua clasate calificandu-se pentru fazele superioare. Echipele necalificate au disputat meciuri in sistem eliminatoriu pentru clasarea finala.

LPS Aripi Pitesti a jucat in grupa F alaturi de echipele Spaniei, Irlandei, Senegalului si Australiei, clasandu-se pe locul 3 la final. Au urmat meciurile de clasament in urma carora echipa din Pitesti a reusit sa ocupe pozitia 28 din 40 de echipe participante.

Echipa antrenata de Laurentiu Iordache a fost compusa din 14 jucatori: Mihai Esanu, Andrei Crivat, Ionut Tanase, Andrei Vasilca, Eugen Ghita, Daniel Honcea, Mihai Vasilca, Iulius Dinculescu, Denis Man, Vladut Vlad, Petrut Ilie, Szabolcs Kilyen, Robert Grecu si Eduard Oprea.

Editia de anul acesta a Danone Nations Cup a inclus si turneul echipelor calificate pentru finala din 2009, anulat din cauza epidemiei de gripa AH1N1. Astfel, alte 40 de echipe au fost prezente in Africa de Sud, printre acestea aflandu-se si castigatoarea Cupei Danone Romania 2009, echipa Scolii Dinias. Cea de-a doua reprezentanta a Romaniei a jucat in grupa D alaturi de Franta, Cehia, Algeria si Chile si s-a clasat pe locul 4. Dupa alte patru meciuri de clasament, echipa Scolii Dinias a reusit sa ocupe locul 25 din 40 de echipe particpante.

Scoala Dinias i-a avut in componenta pe: Raul Anitas, Ilie Motea, Alexandru Martinov, Adelin Saroniev, Darius Luca, Dumitru Benzar, Sebastian Mailat, Denis Bud, Alin Balogh, Dorin Codrea, Razvan Stoian, Mircea Stupu, Andrei Padurariu si Cristian Camstrimb, pregatiti de antrenorii Vlastimir Todorov si Ovidiu Valceanu.

Alaturi de echipele Romaniei s-a aflat si Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone. Acesta i-a sustinut pe tinerii fotbalisti atat la meciurile din grupe cat si la finalele disputate pe Stadionul Orlando.

Finala Danone Nations Cup 2010 a fost castigata de echipa Mexicului; aceasta a invins in finala Uruguay cu scorul de 2-0. In finala pentru editia 2009, invingatoare a fost echipa Africii de Sud, aceasta trecand de Elvetia tot cu 2-0.

Pentru mai multe informatii privind rezultatele inregistrate, competitie si fotografii, va rugam sa consultati pagina www.danonenationscup2010.com.

Comentariile sunt inchise.