Prima pagina > Stiri > Fotbalul cu zambetul pe buze, jucat de copiii campioni Danone

Aboneaza-te la RSS


Fotbalul cu zambetul pe buze, jucat de copiii campioni Danone

10.09.2014

Prezentarile campionilor Danone continua. Daniel Birzu e al treilea jucator pe care-l cunoastem pe pagina Cupei Hagi Danone, dupa portarul Sabin Stanciulescu si fundasul Darius Grosu.

Daniel Birzu joaca de la 7 ani pentru Academia Hagi, iar acum va reprezenta Romania la Danone Nations Cup in Brazilia. Daniel joaca fundas central si este un fotbalist foarte inteligent, unul dintre acei jucatori care prind imediat ceea ce li se explica la antrenamente. Potentialul sau ridicat l-a scos in evidenta inca de la inceputul aventurii de la Academie. Si nu doar asta, ci si felul sau de a fi; Daniel e responsabil cu voia buna in grup si reuseste sa-si inveseleasca imediat colegii dupa un meci mai putin reusit.

Acelasi lucru il face si in timpul jocurilor, vorbeste foarte mult in teren si isi incurajeaza coechipierii, dand dovada de spirit si de profesionalism la numai 12 ani. Daniel nu face fata numai in aparare, el se descurca la fel de bine si ca mijlocas la inchidere; evolutiile lui sunt dintre cele mai bune pe ambele posturi, iar la Turneul Final al Cupei Hagi Danone a fost unul dintre remarcatii echipei.

La fel ca si colegul sau Darius Grosu, Daniel viseaza sa ajunga in echipa Barcelonei, acolo unde spera sa-i calce pe urme jucatorului sau preferat, spaniolul Pique.

Prezentarea marii echipe de copii a Academiei continua si saptamana viitoare, cand va vom spune povestea unui alt fundas campion al Romaniei, Dan Neicu.

DNC e cea mai importanta competitie internationala pentru fotbalistii sub 12 ani, iar Romania isi trimite acolo campioana de la Cupa Hagi Danone. Echipa Academiei va juca in noiembrie pentru marele trofeu, alaturi de 31 de echipe din alte tari.

Comentariile sunt inchise.