Prima pagina > Stiri > Final de mondial Danone pentru puștii României, alături de Hagi și Zidane!

Aboneaza-te la RSS


Final de mondial Danone pentru puștii României, alături de Hagi și Zidane!

11.09.2013

Electrica Timișoara a reprezentat România la Cupa Națiunilor Danone pentru copii, între 5 și 7 septembrie, la Londra!

România a fost una dintre cele 32 de țări prezente în perioada 5 – 7 septembrie, la Londra, la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone. Cei 12 juniori „tricolori” au făcut parte pentru trei zile din cea mai mare competiție de fotbal mondială, dedicată copiilor sub 12 ani.

Competiția desfășurată pe durata a trei zile, s-a încheiat pe 7 septembrie pe stadionul „Wembley”. Cei 400 de mici fotbaliști participanți au avut parte de un final memorabil, fiind încurajați de peste 25.000 de spectatori prezenți în tribune și de ambasadorul competiției mondiale, Zinedine Zidane. Românii l-au avut alături de ei pe cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor și ambasador al Cupei Hagi Danone în România, Gheorghe Hagi.

Pe „Wembley”, naționala României a întâlnit Marocul în meciul final de clasament. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru adversari, România încheind competiția pe locul 28 în clasamentul general pe echipe.

În faza grupelor, România a jucat cu Arabia Saudită (1-2), Spania (0-0) și Ucraina (2-1), iar în fazele eliminatorii a întâlnit Belgia (0-0, 0-1 dp), Tunisia (4-1) și Chile (0-1).

În clasamentul marcatorilor, echipa României a avut cinci reprezentanți: Miculescu – 3 goluri, Pașcu, Vicol, Șofran și Bînzar – câte un gol fiecare.

Pe durata șederii la Londra, copiii au participat la activități educative despre nutriție sănătoasă, au făcut un tur al Londrei și nu în ultimul rând, au trăit atmosfera unui eveniment mondial, dedicat lor, copiilor pasionați de fotbal.

Ediția din acest an a Danone Nations Cup a fost câștigată de echipa Franței care a învins în finală echipa Braziliei (0-0, 3-1 dp). În clasamentul fair-play, locul 1 a fost acordat echipei Japoniei, iar în clasamentul celor mai buni jucători, locul 1 i-a revenit numărului 11 din echipa Japoniei, Satoh Hiro.

Pentru ediția de anul viitor, Danone va continua o tradiție începută în 2010, în Africa de Sud, și va organiza ediția 2014 a Cupei Națiunilor Danone în țara gazdă a Cupei Mondiale la Fotbal:  Brazilia! Astfel, cei 12 viitori campioni ai României vor avea șansa sa ia parte la Finala Internațională Danone chiar în țara lui Pelé, a echipei cu cele mai multe Cupe Mondiale câștigate, locul unde fotbalul este o adevărată religie.

Lotul României pentru finala Danone Nations Cup de la Londra a fost următorul: Robert Popeț, Alexandru Daminescu, David Miculescu (c), Nicolae Șofran, Denis Drețcanu, Gino Bușu, Victor Bînzar, Lucian Vidican, Eric Pascu, Răzvan Morariu, Casian Vicol, Andrei Carabaș, jucători și Marius Nichitean antrenor.

Fiți la curent cu fotografii și informații despre participarea echipei noastre la Danone Nations Cup pe siteul oficial: www.cupahagidanone.ro și pe pagina de facebook a Cupei Hagi Danone: facebook.com/cupahagidanone.

Bravo, România!

Comentariile sunt inchise.