Prima pagina > Stiri > Danone Nations Cup, provocarea suprema pentru campionii U12 ai Romaniei

Aboneaza-te la RSS


Danone Nations Cup, provocarea suprema pentru campionii U12 ai Romaniei

25.09.2014

Povestea campionilor Danone continua: dupa prezentarile primilor 5 eroi ai Academiei Hagi, a sosit momentul sa il aducem in fata prietenilor Cupei Hagi Danone si pe Stefan Marin – ultimul, dar nu cel din urma fundas al celei mai tari echipe de copii sub 12 ani din Romania.

Stefan Marin este la Academie din 2011. El completeaza linia fundasilor din lotul Romaniei pentru Brazilia, alaturi de ceilalti 4 colegi ai sai din aparare: Darius Grosu, Daniel Birzu, Iulian Bileca si Dan Neicu. Cu asemenea fundasi de clasa, echipa noastra are „spatele” asigurat pentru turneul mondial ce va avea loc la Sao Paulo.

Nimic n-a trecut de „cei 5 magnifici” in mai, la turneul final national, acolo unde au scris istorie, devenind campioni fara sa primeasca nici macar un gol de la adversarii intalniti.

Stefan este cel mai inalt jucator al echipei si joaca pe postul de fundas central, la fel ca idolul sau, spaniolul Gerard Pique. „Micul Pique” al Academiei reprezinta un adevarat model de ambitie si devotament pentru toti tinerii fotbalisti care vor sa reuseasca. La fel ca favoritul sau de la FC Barcelona, Stefan a avut ghinion cu accidentarile, insa de fiecare data s-a intors mai puternic si hotarat sa dea totul pe teren.

Echipa sa preferata este Chelsea Londra, unde ii dorim cu totii sa ajunga si sa-i calce pe urme lui Dan Petrescu. Tot din Anglia vine si jucatorul roman pe care Stefan il apreciaza cel mai mult – fostul jucator al Stelei, Vlad Chiriches.

Atunci cand nu e la scoala sau pe terenul de fotbal, Stefan reuseste sa se relaxeze pictand. Din pacate pentru el, acum nu se poate bucura de niciuna din pasiunile sale din cauza unei fracturi la mana, suferite la antrenament. Asa cum ne-a obisnuit, el promite sa revina in forta si sa-si ajute colegii in saptamanile de pregatire ramase pana la pleacarea spre Brazilia.

„Pictorul” echipei spera sa-si puna semnatura si pe opera de arta la care viseaza alaturi de colegii sai – trofeul suprem de la Danone Nations Cup. Drumul e lung si greul abia acum incepe, insa micii nostri campioni promit un turneu momorabil.

Numaratoarea inversa a inceput – mai sunt 50 de zile pana la Danone Nations Cup, cel mai important turneu international pentru copiii sub 12 ani. Noi nu ne oprim aici; suntem abia la jumatatea prezentarilor – ne vom mai intalni cu inca 6 vedete ale Cupei Hagi Danone. Acum, ca am incheiat cu fundasii, inaintam usor-usor spre poarta adversa si o sa facem cunostinta cu primul mijlocas din lot, Constantin Grameni. Ne vedem tot aici, saptamana viitoare.

 

Comentariile sunt inchise.