Prima pagina > Stiri > Dan, Darius si Daniel – Defense for Danone Nations Cup!

Aboneaza-te la RSS


Dan, Darius si Daniel – Defense for Danone Nations Cup!

12.09.2014

Cupa Hagi Danone va aduce fata in fata cu copiii-minune ai fotbalului romanesc, 12 nume care momentan poate nu va spun nimic, dar care va vor rasuna in minte peste cativa ani. I-am cunoscut, pe rand, pe Sabin Stanciulescu (portarul Academiei Hagi) si pe doi dintre fundasii campioanei Cupei Hagi Danone, Darius Grosu si Daniel Birzu.

In apararea echipei Romaniei la turneul mondial Danone Nations Cup va juca si Dan Neicu. Alaturi de colegii lui, fundasul stanga a reusit o performanta uriasa la turneul final local: a ajutat echipa sa devina campioana fara sa primeasca vreun gol! Dan, Darius si Daniel – cu “D” de la Defense.

Dan e din Galati si joaca fundas stanga pentru Academia Hagi din 2012. Fotbalul nu este singurul lucru la care exceleaza, el fiind si elev model: invata foarte bine la scoala si isi face timp si pentru pasiunile sale, pescuitul si tenisul de masa.

Dan este un jucator inalt si loveste foarte bine mingea, iar urcarile lui in atac sunt foarte utile echipei. Si, ca orice fundas ofensiv, Dan si-a ales drept model de urmat un fundas cu simtul golului – brazilianul Marcelo de la Real Madrid. Cu toate acestea, juniorul viseaza sa joace pentru campioana Germaniei, Bayern Munchen.

Intrebat care este fotbalistul pe care si-ar dori sa il intalneasca, Dan nu a stat pe ganduri si a raspuns “Cristi Chivu” – alt fundas roman de talie mondiala, al carui exemplu sa-l urmeze si sa ajunga in topul fotbalului european, precum si Gabriel Torje, internationalul roman care a participat la Danone Nations Cup in 2001.

Aici se incheie episodul 4 al prezentarilor micilor campioni ai Cupei Hagi Danone. Povestile continua saptamana viitoare cu Iulian Bileca, si el campion al Romaniei la numai 12 ani.

 

 

Comentariile sunt inchise.