Prima pagina > Stiri > Cum poti scrie istorie la numai 12 ani

Aboneaza-te la RSS


Cum poti scrie istorie la numai 12 ani

6.10.2014

Micii campioni ai Romaniei simt Brazilia din ce in ce mai aproape – putin mai mult de o luna si vor juca la Sao Paolo pentru trofeul Danone Nations Cup. Pe pagina de Facebook Cupa Hagi Danone si pe site v-am dezvaluit povestile unor pusti care au sansa sa devina campionii lumii la o varsta la care multi copii nici nu viseaza sa participe intr-o competitie.

Ati cunoscut pana acum jumatate din echipa Academiei Hagi si i-ati vazut pe, rand, pe portarul Sabin Stanciulescu si apoi pe fundasii Darius Grosu, Stefan Marin, Dan Neicu si Iulian Bileca, Daniel Birzu. Urmeaza inca pe atatea povesti de succes, iar pana la jumatatea lunii noiembrie, cand campionii Cupei Hagi Danone vor reprezenta tara la marea competitie, veti avea ocazie sa ii cunoasteti si pe urmatorii 6 componenti ai echipei, dar si pe antrenorul care ii pregateste pentru marea performanta.

Urmatorul pe lista noastra este Constantin Grameni, un mijlocas central nascut pe 23 octombrie 2002 la Constanta. Ca si ceilalti copii din lot, Constantin se afla in fata celei mai mari sanse a carierei sale – de a juca pentru cel mai important trofeu pe care il poate castiga un mic fotbalist de 12 ani. Pentru asta, Constantin si colegii sai vor da tot ce pot ca sa se ridice deasupra tuturor celorlalte 31 de tari participante si sa ocupe cea mai inalta treapta a podiumului la finala mondiala Danone Nations Cup, competitie la care ambasador e fostul mare jucator francez Zinedine Zidane.

Constantin e stangaci si in primii sai 4 ani de fotbal la Academie a jucat pe postul de mijlocas stanga. Capacitatea sa mare de efort si o buna disciplina tactica l-au facut sa fie un jucator care se descurca excelent in ambele faze ale jocului, fiind un om de baza atat in atac, cat si in aparare. De un an, datorita faptului ca este un excelent pasator, a trecut sa joace mijlocas central, post pe care se descurca la fel de bine si de unde spera sa fie remarcat pentru a face saltul spre fotbalul mare, asemeni altor fotbalisti lansati de Cupa Hagi Danone, ca internationalul roman Gabi Torje.

Eroul din povestea noastra de astazi are si el un erou in fotbal: este vorba despre neamtul Toni Kroos de la Real Madrid, jucator pe care il admira si il studiaza foarte atent, incercand sa fure “meserie” de la unul dintre cei mai buni mijlocasi ai lumii. Desi Toni Kroos joaca pentru Real, asta nu-l impiedica pe Constantin sa viseze ca va ajunge sa joace pentru rivala Realului, FC Barcelona, echipa lui favorita.

Constantin are si un frate si, coincidenta sau nu, este cu 5 ani mai mic si s-a apucat de fotbal chiar acum, la varsta la care a facut-o si Constantin. Ii uram sa-i calce pe urme fratelui sau si sa ajunga si el campion Danone!

Pe masura ce inaintam cu prezentarile tinerilor super-eroi Danone, ne apropiem din ce in ce mai tare si de Danone Nations Cup. Au ramas 5 saptamani pana la startul turneului si pentru noi asta inseamna inca 5 povesti pe care le vom posta saptamanal aici. Saptamana viitoare avem intalnire tot cu un mijlocas central, cu o poveste foarte captivanta, Robert Voicu.

Comentariile sunt inchise.