Prima pagina > Finala Mondiala > Castigatorii Cupei Hagi Danone, urmariti pe Stade de France de Matuidi, Kluivert si Simao!

Aboneaza-te la RSS


Castigatorii Cupei Hagi Danone, urmariti pe Stade de France de Matuidi, Kluivert si Simao!

14.11.2016

Castigatorii Cupei Hagi Danone, urmariti pe Stade de France de Matuidi, Kluivert si Simao!

Grupa de copii nascuti in 2004 a Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”, castigatoare a Cupei Hagi Danone in vara, a participat la Danone Nations Cup. Micii campioni au jucat 7 meciuri in Franta, in cadrul competitiei recunoscute drept cea mai importanta din lume la categoria juniorilor “sub 12 ani”. A fost a saptea editie a Mondialului copiilor la care a mers campioana noastra nationala si a treia la rand in care tara noastra a fost reprezentata de pustii lui Hagi.

Cele 3 zile de competitie au aratat ca sloganul “Crede in visul tau!” este cel mai potrivit pentru turneul mondial Danone. Copiii de la cele 32 de nationale s-au intalnit cu fosti fotbalisti celebri ca Patrick Kluivert, Blaise Matuidi si Simao Sabrosa, cu totii ambasadori Danone Nations Cup. Micii jucatori ai nationalei Romaniei s-au simtit ca adevarate staruri, dupa ce au jucat ultimul meci din competitie, cel impotriva Angliei, chiar pe Stade de France.

Copiii au participat la interviuri, s-au schimbat in vestiarele prin care au trecut jucatori care au scris istorie, ca Zidane sau Ronaldo, si au facut schimb de fanioane cu alti mici fotbalisti din toata lumea, cu care s-au imprietenit si s-au pozat. De asemenea, in cadrul acestei experiente unice, ei au invatat notiuni importante de nutritie sportiva si stil de viata sanatos, in urma unor activitati educationale organizate de Danone in campusul in care s-a disputat turneul.

Rezultatele Romaniei la Danone Nations Cup:

-        Vineri, 14 octombrie: Romania – Uruguay 0-1, Romania – Spania 0-2, Romania – Belgia 1-0

-        Sambata, 15 octombrie: Romania – Ucraina 2-1, Romania – Canada 0-0 (2-3 dupa penalty-uri), Romania – Olanda 0-1

-        Duminica, 16 octombrie: Romania – Anglia 1-1 (2-0 dupa penalty-uri)

In urma acestor rezultate, Romania a terminat competitia pe locul 23 mondial.

In 2017, a opta editie a Cupei Hagi Danone se va disputa in perioada martie-iunie, in 7 orese mari din tara. Cele mai bune scoli si cluburi vor juca in competitia dedicata pustilor de 10 -12 ani. La fel ca in fiecare an, castigatoarea va reprezenta Romania la Danone Nations Cup.

Pentru mai multe informatii despre Cupa Hagi Danone, urmariti-ne pe: www.facebook.com/CupaHagiDanone

 

Comentariile sunt inchise.