Prima pagina > Stiri > ACU Arad si LPS Banatul Timisoara merg la turneul final de la Constanta!

Aboneaza-te la RSS


ACU Arad si LPS Banatul Timisoara merg la turneul final de la Constanta!

26.04.2010

Cupa „Hagi Danone” şi-a disputat sâmbătă şi duminică (24-25 aprilie 2010) cea de-a patra etapă, la Timişoara. Echipele ACU Arad, pentru competiţia cluburilor şi LPS Banatul Timişoara, pentru competiţia şcolilor au reuşit să se califice la turneul final de la Constanţa, în urma meciurilor disputate la Baza Sportivă „Universitatea Politehnică” Timişoara.

ACU Arad, câştigatoarea Cupei „Hagi” de anul trecut, a reuşit să se impună cu scorul de 4-2 în finala competiţiei cluburilor, în faţa celor de la FC Timişoara. Este pentru al doilea an consecutiv când echipa arădeană se impune în faţa unei echipe din Timişoara şi reuşeşte calificarea la turneul final de la Constanţa.

În competiţia şcolilor, cea mai bună echipă s-a dovedit a fi LPS Banatul Timişoara. Micii fotbalişti bănăţeni i-au depăşit pe elevii Şcolii nr. 24 în finală, cu scorul de 5-0, calificându-se en-fanfare, pentru faza finală a Cupei „Hagi Danone”. LPS Banatul Timişoara are deja în palmares două titluri de campioană a Cupei „Danone”, fiind şi echipa românească cu cea mai bună clasare la turneul mondial Danone Nations Cup: locul al 9-lea, în 2006, la Lyon.

Finalistele competiţiei cluburilor şi-au împărţit şi premiile speciale oferite de către organizatorii Cupei „Hagi Danone”. Astfel: Mihai Marin de la FC Timişoara a câstigat titlurile de „cel mai tehnic jucător” şi de „golgheter”, în timp ce Răzvan Stancu de la ACU Arad, a fost declarat „cel mai bun portar”, iar colegul său de echipă, Denis Man „cel mai bun jucator” al turneului. Denis Man va participa pentru a doua oară consecutiv, la turneul final de la Constanţa, el făcând parte din echipa care a câştigat anul trecut Cupa „Hagi”.

Darius Neamţu, mijlocaşul echipei LPS Banatul Timişoara, s-a dovedit a fi cel mai prolific marcator în competiţia şcolilor, el câştigand titlul de golgheter şi marcând inclusiv în finală. Cea mai frumoasă galerie a turneului  a fost declarată cea a Şcolii Nr. 7, din Timişoara, membrii acesteia câstigand un premiu constând în echipament sportiv, oferit de hummel, sponsorul Cupei „Hagi Danone”.

Câştigătorii competiţiei de la Timişoara au fost premiaţi de Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei „Hagi Danone”, Nicolae Robu, rector al Universităţii Politehnice Timişoara, Bogdan Ioachim, director de comunicare Danone România si de Gavrilă Mureşan, inspector judeţean de educaţie fizică şi sport. Primele trei echipe clasate în cele două turnee au primit din partea organizatorilor cupe şi diplome de participare, dvd-uri (”Hagi – Vol. 1 Naţionala”) şi produse Danone.

Cei peste 2500 de spectatori prezenţi la meciurile de la Cupa „Hagi Danone” au urmărit meciuri de fotbal viu disputate, atat în competiţia şcolilor care a adunat 31  de echipe timişorene, cât şi în competiţia cluburilor, unde au participat cele mai bune 6 echipe de club din zona Timiş.

Cele două finale au fost urmărite de un număr record de suporteri, aceştia creând o atmosferă unică. Răzvan Oaidă, căpitanul echipei învingătoare, ACU Arad, a răspuns ca un veritabil campion atunci când a fost întrebat ce îşi doreşte să realizeze la turneul de la Constanţa: „Campioni am fost, campioni vom fi!”

La turneul final de la Constanţa sunt calificate echipele Luceafărul Brăila, Aripi LPS Piteşti,  Ceahlăul Piatra Neamţ si ACU Arad – pentru competiţia cluburilor, Şcoala Numărul 13 ”Ştefan cel Mare” Galaţi, Şcoala ”I.Gh. Duca” Râmnicu Vâlcea, Şcoala nr. 12 LPS Suceava şi LPS Banatul Timişoara.

Comentariile sunt inchise.