Prima pagina > Stiri > Academia Hagi, castigatoarea Cupei Hagi Danone 2015!

Aboneaza-te la RSS


Academia Hagi, castigatoarea Cupei Hagi Danone 2015!

4.06.2015

Dupa doua luni de competitie si 2000 de copiii participanti, a sasea editie a Cupei Hagi Danone s-a incheiat luni, 1 iunie, pe terenurile Academiei “Gheorghe Hagi”, din Constanta.

La Turneul Final desfasurat intre 29 mai si 1 iunie au luat parte cele patru scoli castigatoare ale fazelor zonale si opt cluburi invitate de catre Fundatia „Gheorghe Hagi”. In marea finala a micilor fotbalisti s-au intalnit Academia Hagi si Dinamo Bucuresti, echipe care au trecut in semifinale de Steaua Bucuresti si Kinder Sangeorgiu de Mures.

Academia Hagi a castigat cu 5-0 finala cu Dinamo si va reprezenta Romania in octombrie la Danone Nations Cup in Maroc. Este pentru al doilea an la rand cand Academia Hagi castiga Cupa Hagi Danone, dupa ce anul trecut pustii nascuti in 2002 au obtinut cea mai mare performanta pentru Romania – locul 6 la Cupa Natiunilor Danone din Brazilia.

La semifinalele si finala din acest an, desfasurate chiar de Ziua Copilului, a participat si ambasadorul competitiei, Gheorghe Hagi, care i-a urmarit si incurajat pe tinerii fotbalisti.

„Ca in fiecare an, am vazut meciuri frumoase si copii talentati. Cupa Hagi Danone e doar inceputul pentru ei. Ii asteptam sa confirme si sa calce pe urmele marilor fotbalisti ai tarii.”, a concluzionat Gheorghe Hagi dupa incheierea finalei competitiei.

In perioada Turneului Final, cele 12 echipe formate din cate 12 copii nu au invatat doar spiritul fair-play-ului si al competitiei, dar au participat si la o lectie de nutritie oferita de Danone, impreuna cu nutritionistul Cristi Margarit, unde au invatat, intr-un mod distractiv, de ce lactatele sunt atat de importante in alimentatia unui sportiv de performanta. La micul „atelier” Danone a participat si ambasadorul Gheorghe Hagi, care i-a asigurat pe copii de importanta unui stil de viata sanatos in cariera unui fotbalist.

„Ma bucur ca aceasta competitie nu doar le face cunostinta copiilor cu un turneu sportiv organizat profesionist, ci le si insufla bazele unui stil de viata sanatos, fara de care performanta nu ar fi posibila.” a spus Gheorghe Hagi, la finalul intalnirii cu Danone si copiii.

„E o placere sa contribui la educatia nutritionala a copiilor. Talentul si munca trebuie dublate de o alimentatie sanatoasa, pentru a putea sustine performanta pe termen lung si a permite o dezvoltare buna, fizica si intelectuala. a declarat Cristi Margarit, specialistul in nutritie.

Pana anul viitor, cand Cupa Hagi Danone se va intoarce, noi vom fi alaturi de campionii de la Academia Hagi, care in octombrie vor participa la Danone Nations Cup, in Maroc.

 

Comentariile sunt inchise.