Prima pagina > Crede in visul tau!

Crede in visul tau!


Fair-play, ambitie, emotie… sunt doar cateva dintre valorile promovate de Danone Romania si Fundatia “Gheorghe Hagi” prin competitia Cupa Hagi Danone, care a ajuns in 2017 la editia cu numarul 8. Mii de copii, sute de echipe si zeci de campioni lansati spre fotbalul mare; asta am adunat in cei 7 ani de competitie de pana acum, iar modelele de succes, ghidate de motto-ul “Crede in visul tau!” au aparut inca din primul an, iar turneul nu va inceta sa nasca povesti frumoase, atata timp cat Danone Romania si Fundatia “Gheorghe Hagi” vor juca in aceeasi echipa.

Competitia si-a trimis campioana an de an la turneul mondial Danone Nations Cup, iar micii fotbalisti au avut sansa unica de a juca pe stadioane ca Santiago Bernabeu (arena lui Real Madrid) sau pe celebrul Wembley (stadionul nationalei Angliei). Au fost multe momente memorabile de-a lungul anilor, insa va spunem doar doua care ne vin acum in minte.

Primul moment magic oferit de Cupa Hagi Danone a fost chiar la prima editie din 2010, atunci cand micul Hagi, Ianis, pasea pe teren pentru prima data in cadrul unei competitii importante si avea sa atraga privirile tuturor la fel cum o facea tatal lui in anii de glorie ai fotbalului romanesc. Ianis primea atunci titlul de cel mai bun jucator al turneului la doar 11 ani si jumatate, iar asta a reprezentat primul si poate cel mai important pas din cariera lui, cariera care in momentul de fata a ajuns la cel mai inalt punct: Hagi jr. joaca in Liga 1 pentru Viitorul Constanta si a devenit unul dintre cei mai tineri debutanti din istoria campionatului (la doar 16 ani si o luna), depasindu-si chiar si legendarul tata, care acum ii este antrenor si care i-a “pasat” responsabilitatea banderolei de capitan al unei echipe mari.

De la Ianis Hagi si povestea Cupei din 2010 trecem pe “repede-inainte” la turneul final din 2014. Mai 2014, Constanta. De data asta nu s-a mai nascut un copil-vedeta, ci o echipa-vedeta. Echipa Academiei Hagi, la fel ca Ianis si multi alti tineri fotbalisti care au participat pana acum, reprezinta un veritabil model pentru toti copiii care iubesc fotbalul. Este, probabil, cea mai spectaculoasa campioana din toti anii de pana acum; a castigat Turneul Final de la Constanta fara sa primeasca vreun gol si a dus trairile pustilor si spiritul jocului la un alt nivel. Apoi, nu doar ca ne-a reprezentat tara cu succes la Danone Nations Cup in Brazilia, dar a obtinut la Sao Paulo si cel mai bun rezultat din istorie: locul 6 in lume, dupa victorii senzationale cu echipe de top ca Italia sau Germania.

Echipa Academiei Hagi - locul 6 mondial in 2014 (Sao Paulo)

Nimeni nu s-ar mira daca din toti jucatorii Academiei Hagi jumatate ar ajunge fotbalisti mari peste ani, ci mai degraba am fi uimiti sa auzim ca au fost unul sau doi care nu au facut pasul catre fotbalul mare. Pentru ca veti fi obligati sa va amintiti peste cativa ani, nu prea tarziu, de nume ca Alexi Pitu, Radu Pocol, Darius Grosu sau Louis Munteanu, micii campioni ai Cupei Hagi Danone care au scris istorie in echipamentul Romaniei la varsta de numai 12 ani. Ei deja au fost urmati de colegii cu un an mai mici de la “Academie”, care au castigat Cupa Hagi Danone in 2015 si au jucat pentru Romania la Finala Mondiala din Maroc, dar, cu siguranta, acesti mici fotbalisti model vor fi urmati si de alti tineri talentati, chiar de la editia din aceasta primavara.

Urmariti-ne si pe facebook: https://www.facebook.com/CupaHagiDanone